Den søde ventetid er begyndt i Fredericia

TILLØBSSTYKKE: Over 1000 billetter til sommerens The Wall-opførsel i Fredericia blev solgt på den første dag.

Nedtællingen er begyndt. I går begyndte salget af billetterne til The Wall-opsætningen ved Kastellet, og allerede fra morgenstunden sværmede lokale rundt om Det Bruunske Pakhus – på jagt efter en af sommerens oplevelser.

Da dagen sluttede, var over en tredjedel af de 3000 billetter væk.

– Når nu chancen er der, så skulle det bare være, som Inger Nissen, Erritsø, sagde det, da hun havde fået sine otte billetter i hånden.

Hun var cyklet ind til byen sammen med datteren, Iben, og de to var et meget typisk billede på interessen i går. Langt den overvejende del af billetterne blev solgt til de lokale – og de fik også en lidt tidligere start på salget, end der egentlig var lagt op til. Det skulle have været sådan en udsalgsstart med bulder og brag præcis klokken 10, men sådan blev det ikke.

– Næh, vi har malere i huset. Vi har jo 25-års jubilæum, så huset skal males. Og så var det ikke til at have døren lukket dernede, fortæller Linda Nøjgaard.

Så de lokale gik bare ind, op ad trappen og ind til højre, hvor Linda Nøjgaard tager sig af telefonsalget denne morgen, mens det er Helle Lillethorup, der har vagten henne ved billetskranken.

Jubel

Og hun har travlt. De fleste er sendt i byen med bestilling på en del billetter, og der ryger rask væk en halv snes billetter over disken ad gangen.

De to initiativtagere til The Wall-opførelsen, Carsten Linde og Thomas Kvist Christiansen, kan slet, slet ikke få armene ned efter salget i går.

– Hold da op. Det er helt forrygende, lyder den umiddelbare kommentar fra Thomas Kvist Christiansen.

Og sådan stille og roligt kan han i hvert fald konstatere, at der ikke er langt op til det ske på 1400 tilskuere, som de to initiativtagere har lagt budget efter. Alt over det antal giver overskud – og en stor tilfredsstillelse over, at det kan lade sig gøre at lave et arrangement som det her.

– Jeg ved faktisk slet ikke, hvad vi havde regnet med. Men det her – vi er vildt begejstrede, tilføjer Thomas Kvist Christiansen.

Pink Floyd Project har netop givet koncert i Amager Bio ved København, hvor en del af musikken fra The Wall også var på programmet. Og det tyder også på, at der følger en del af publikummer med over Storebælt.

– Der er stor begejstring for projektet, og jeg har talt med flere af de mennesker, som kommer til vores koncerter, som fortæller, at de absolut skal med til The Wall-koncerten i Fredericia, oplyser guitaristen Søren Thulin fra Pink Floyd Project.

FAKTA

THE Wall

Pink Floyd-Project er et 10-mands orkester, som har specialiseret sig i at spille Pink Floyds musik, men de har ikke opført The Wall før nu. Koncerten i Fredericia finder sted lørdag den 19. august ved Kastellet i Fredericia. Initiativtagerne til showet er Thomas Kvist Christiansen og Carsten Linde. De har også lavet en hjemmeside om showet. www.thewallifredericia.dk

Jydske Vestkysten 3. januar 2006