Kastellet byder på
The Wall i fri figur

ROCK: To lokale initiativtagere arbejder på at præsentere en kopi af Pink Floyds »The Wall« til sommer i Fredericia.

Af Ole Sørensen

»The Wall.« Et af de mest originale værker, som rockikonerne i Pink Floyd nogensinde lavede, og det var naturligvis lige netop den, der blev spillet ved et-årsdagen for genforeningen i Berlin i 1990.

Og lige netop den udgave af »The Wall« kan opleves fredag den 19. august – dog bliver det ikke Roger Waters og de andre fra den originale gruppe, men derimod Pink Floyd Project, der på dygtig vis har spillet de gamle mestres numre.

Fredericia Kommune har netop spændt 50.000 kroner ud til arrangementet i form af en underskudsgaranti, og dermed kan arrangørerne, Thomas Kvist Christiansen og Carsten Linde, begge Fredericia, nu gå videre med forberedelserne.

– Det var afgørende, at vi fik den, siger Thomas Kvist Christiansen, der altså nu kan fortsætte forberedelserne til det store rockbrag, som han venter vil trække Pink-fans til fra nær og fjern. Men der er foreløbigt kun regnet med plads til cirka 3000 tilhørere.

– Vi har valgt et sted, Kastellet, hvor der som udgangspunkt er plads til 3000 deltagere, og det er så vores succeskriterium, siger Thomas Kvist Christiansen.

Han er ikke i tvivl om, at det bliver en succes.

Enestående oplevelse

– Det er en enestående oplevelse – det er kun denne ene gang, det her år, at det bliver muligt at opleve det her. Og så kunne det da godt være, at der møder en masse Pink Floyd-fans op, siger Thomas Kvist Christensen.

At det netop blev den forestilling – er en tilfældighed. Begge initiativtagerne har set og oplevet Pink Floyd Project, der indtil nu har haft et bredt udsnit af Pink Floyd-sange på repertoiret, og så opstod tanken at lave dette friluftsarrangement med »The Wall«, som er en af den mest kendte og udbredte cd’er fra Pink Floyd.

– Vi tænkte bare, det ville være kanont at sætte »The Wall« op. Det er ikke, fordi vi har ledt efter et-eller-andet arrangement, siger Thomas Kvist Christensen.

Samarbejde med Fredericia KFUM

Koncerten bliver lavet i samarbejde med fodboldklubben, Fredericia KFUM, som også vil få et overskud til ungdomsarbejdet i klubben. Det bliver sandsynligvis Det Bruunske Pakhus, der vil stå for billetsalget til forestillingen.

– Men vi har afventet mange ting – nu skal vi få en masse detaljer på plads, siger Thomas Kvist Christensen.

Han henviser i øvrigt til et pressemøde, der bliver holdt midt i december, hvor de to initiativtagere har et bedre overblik over det, der tegner til at blive en af de store oplevelser i Frederica næste sommer.

Jydske Vestkysten, 29. november 2005