Far og søn lægger korstemmer 
til
lørdagens The Wall-showAf Frands Hoé og Thomas Eriksen

Tre store komponister i hver deres ende af musikskalaen - G.F. Händel og W.A. Mozart i den klassiske og Roger Waters i den rockede. På den måde forenes det klassiske nu med det rockede på lørdag i Kastellet, da 60 korsangere fra hele trekantområdet medvirker aktivt i The Pink Floyd Projects opførelse af The Wall i Kastellet på lørdag den 19. august. De 60 sangere, som er vant til at synge de store klassiske værker, udfordrer nu sig selv ved at synge med på musik fra en helt anden genre, end de er vant til. De 60 sangere er fordelt på 28 i et voksenkor og 32 i et børnekor.

To af de aktive korsangere i The Wall-projektet er far og søn. Det er Henrik Lauridsen , 45 år, der er far til Mathias Lauridsen på 14 år, og de har begge sagt ja til at medvirke i henholdsvis voksenkoret og børnekoret, og de glæder sig begge to rigtig meget til oplevelsen. Mathias Lauridsen blev spurgt i vinter, om han ville deltage i børnekoret sammen med en masse andre unge, og han tøvede ikke med at svare ja.

En del af noget større

- Det bliver utroligt sjovt at deltage og samtidig være en del af noget større, lyder det fra Mathias Lauridsen , som til dagligt synger i Christianskirkens Drenge- & Mandskor.

Efterfølgende blev Henrik så ”lokket” til at være med i det voksne kor. Han skulle oprindelig lede voksenkoret, men, da den mere erfarne Lars Jensen kom med i projektet, ”nøjes” Henrik med at melde sig som sanger i koret. Han vidste ikke helt, hvad han gik ind til, men da han mødte op til den første korprøve, var han ikke i tvivl om, at han også ville deltage som sanger.

- Det har været fantastisk at møde andre korsangere fra forskellige kor i Trekantsområdet, og vi har fået en masse hyggelige oplevelser sammen under korprøverne, og det jo endnu sjovere, når nu min yngste søn også er med.

Henrik Lauridsen er mere eller mindre vokset op med Pink Floyd´s musik. I ungdomstiden hørte han blandt andet Dark Side of the Moon, Wish You Were Here og The Wall.

-  Jeg kan specielt huske, da jeg flyttede i min første lejlighed, da spillede jeg meget tit Shine on You Crazy Diamonds fra albummet Wish You Were Here. Det er et rigtig godt minde fra min ungdom, fortæller tilføjer Henrik Lauridsen.

Aktiv musikalsk familie

Henrik og Mathias Lauridsen kommer fra en meget aktiv musikalsk familie. De har begge to en bred musiksmag - lige fra det klassiske til den lidt mere hårde rock. De spiller begge to på guitar og  klaver og andre instrumenter, og storebror Mikkel Lauridsen er også meget musikinteresseret. Mathias Lauridsens interesse for Pink Floyd er steget støt efter hans ja til at deltage i børnekoret, og i det musikalske hjem på Frederik d. 3´s Vej sker det, at Henrik Lauridsen kan finde på at spille et Pink Floyd album i stuen, samtidig med at Mathias også spiller Pink Floyd på sit værelse på 1. sal.

Henrik og Mathias Lauridsen forventer, at det bliver en kæmpe oplevelse at deltage og få lov til at synge for omkring 5.000 publikummer, men:

- Man risikerer at blive mentalt træt på dagen, fordi man motiverer sig selv og er så spændt. Men det er gode tegn, fordi man netop har gået og glædet sig i rigtig, siger Henrik Lauridsen , og Mathias Lauridsen er parat til at gøre sit til, at det bliver så tæt på den ægte vare som muligt - eller oven i købet, som han siger ”Give Pink Floyd baghjul”. 


Kor har øvet hele foråret

Voksenkoret er et herrekor, der er fordelt på 16 tenorer og 12 basser. Børnekoret består af 13 drenge og 19 piger i alderen 11-17 år. Sangerne er vant til at synge med i kor i hele trekantsområdet og på Vestfyn og følgende kor er repræsenteret med sangere til The Wall: Christianskirkens Drenge- & Mandskor, Trinitatis Kirkes Pigekor, Taulov Kirkekor, Lyngsoddekoret, Snoghøjkoret, Mandagskoret alle kor fra Fredericia, derudover er der Carambakoret fra Middelfart og Orion-koret fra Vejle.

De to kor har øvet The Wall igennem det meste af foråret, så de klassiske sangtekster fra Roger Waters og Pink Floyds mesterværk, The Wall, sidder nu godt fast, når de entrérer scenen på lørdag. Det er Lars Jensen fra Vejle, der har ledet voksenkoret, og da han tidligere har været med til at opføre The Wall, så er han et fund. Børnekoret ledes af H.C. Magaard fra Christianskirken samt Dorthe Gade Lietzen fra Taulov Kirke. Fra begge lejre glæder man sig utrolig meget til den store og lidt uvante udfordring det er at medvirke på The Wall.