Så tæt var jeg på The Wall i Berlin

Jane Birkegaard Andersen, Middelfart

I 1990 var jeg, bare 15 år gammel, med min familie i Berlin. Jeg havde i over et år plaget om at komme ned og se Berlin-muren, og havde i sommeren 1989 fået lovning på, at familien i sommeren 1990 skulle til Berlin og se muren, for den ville jo ingen steder løbe!!!

Men som alle nu ved faldt muren i november 1989, så 1990 fik jeg familien til at lægge ferien i Berlin, før det hele var væk. Vi vandrede rundt i Berlin, og der var bare mennesker over alt, vi kunne mærke stemningen i byen.

Vi gik rundt for at finde et stykke af muren, og fandt til sidst Potzdammer Platz. Men vi kunne ikke komme ind på pladsen, den var afspærret, men vi fandt et stykke mur.

   

Jeg fik lov til at låne hammer og mejsel af et tysk ægtepar, der stod ved muren. Jeg fik hugget mit eget stykke af muren. Og ZDF filmede det. Eller rettere vi troede det var os ZDF filmede, men da vi spurgte dem, hvorfor de stod der og filmede, fortalte de, at der om aftenen skulle være en stor koncert på pladsen.

På de billeder vi har af muren og mig, ja der kan man jo i den øverste del lige over muren se scenen, for det var selvfølgelig århundredes koncert, der skulle afvikles der: The Wall. Og nej jeg fik ikke lov at komme med! For vi skulle tilbage til Danmark. Og vi var jo far, mor og tre børn. Så dengang gik jeg glip af koncerten, og nu er billetter til jeres koncert også udsolgt.

Ak, jeg kommer aldrig til The Wall koncert. Hulk. :-(